Leading innovation

Om te denken en te doen als een innovatieve organisatie en daarmee te voorkomen dat je buiten de boot valt in onze complexe en snel veranderende wereld, moet het structureel anders. Dat is dus niet een kwestie van een eenmalige aanpassing doorvoeren. Je zult continu bezig moeten zijn met verbeteren. Dat vergroot je wendbaarheid en maakt je toekomstbestendig. Waar het om gaat is dat je jezelf en jouw organisatie als het ware opnieuw uitvindt.

Dat vereist een cultuur die het realiseren van de droom faciliteert. Dat lukt het beste in een omgeving waarin je je gesteund voelt, die je stimuleert en waar je veilig met ideeën kunt komen. Hoewel het niet eenvoudig is een cultuur te veranderen, kun je hem verrijken met andere elementen. Kopwerk helpt je dit proces  naar een innovatie organisatie vorm te geven, volhoudbaar uit te voeren.

✅     Gegarandeerd een portfolio met nieuwe ideeën en producten.

✅     Medewerkers weer enthousiast voor vernieuwing.

✅     Verbinding en samenwerking met nieuwe partners.

NU INNOVEREN!

Een sportmetafoor: veel organisaties zijn marathonlopers die zich in een vast tempo voortbewegen op vlak terrein. Maar wat doet een hardloper als hij wil versnellen? Of als hij in geaccidenteerd terrein moet stijgen of dalen? Juist, hij neemt als vanzelf kleine stappen. Zet dus als organisatie ook kleine stappen, naar kleine verbeteringen en snel haalbare doelen, waarvan de consequenties te overzien zijn. Die kleine stappen zorgen ervoor dat je wendbaar wordt. Je komt er op basis van feedback van de klant heel snel achter of je de juiste aanpak hebt gekozen om waarde te creëren voor de klant. Is dat niet het geval? Geen ramp, je past je aanpak direct aan en kijkt of dat beter werkt. Die kleine stappen voorkomen dat je onnodig veel tijd en geld hebt geïnvesteerd in iets waarvan je pas na volledige afronding kunt vaststellen of het waardevol is. Door kleine stappen wordt je dus responsief en ga je op de meest effectieve manier richting realisatie van je droom. Bovendien krijg je eerder het concrete resultaat van je harde werken te zien. En uit onderzoek blijkt dat juist dit medewerkers enorm veel voldoening en motivatie geeft.

Afhankelijk van de behoefte van de medewerkers en de organisatie.

Een springlevende en vindingrijke organisatie met enthousiaste medewerkers! Duurzame groei.

Na overleg. Vast tarief, waardebepaling achteraf, of een combinatie daarvan.