Creativiteit is een remix

Wat is een remix? Volgens Kirby Ferguson is elk kunstwerk een herkenbare verwijzing naar een ander werk – een citaat uit een tekst, een geleende riff, een filmisch eerbetoon. Dat maakt bijna alles een remix, van een Led Zeppelin-nummer tot een klassieke film van George Lucas. Zijn diep onderzochte en waanzinnig leuke vierdelige webserie “Everything Is a Remix” duikt in de vraag: remixen van een vorm van creativiteit, een productie van het nieuwe op de schouders van wat eraan voorafgaat, of is het gewoon kopiëren? Hij komt nadrukkelijk aan de kant van creativiteit en roept op tot bescherming voor mensen die, met goede bedoelingen, stukjes bestaande cultuur samenvoegen tot iets nieuws en relevants.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kopwerk

We leven in een zesjes-cultuur. Na een voldoende zijn mensen afgeleerd verder te denken. Dat staat groei in de weg. We helpen organisaties en professionals voorbij de 6 te groeien.