Innovatie HUB manager

Corporate Innovator

START: Uitgesteld i.v.m. Coronarichtlijnen.
Vijf dagen 2+2+1
deelnemers: 8-12
Locatie: Diverse Innovation Hubs
Kosten: 2295,-
Studiebelasting 120 uur

Sluit aan bij  Ger van Drunen terwijl hij je meeneemt door een inspirerende training die is geschreven om op ieder moment de tools te bieden om aan jezelf, aan anderen en je organisatie een blijvend creatieve impuls te geven.

De training is ontwikkeld voor innovatie hub professionals  verantwoordelijk voor de resultaten van de eigen corporate playground. 

Creativiteit is voorsprong.

Het vermogen om uitdagingen creatief het hoofd te bieden is essentieel om in de toekomst blijvend te kunnen existeren. Het creëren van innovatiekracht is dus van levensbelang en een te stimuleren proces. Hier komt de Corporate playground in beeld. Veel organisaties hebben een ruimte omgebouwd, bedoeld om  een klimaat te scheppen waarin medewerkers zich uitgedaagd voelen om hun vindingrijkheid in te zetten. De bewuste kruisbestuiving van medewerkers van diverse disciplines leiden tot vruchtbare ideeën en innovatie. Dat zou creativiteit een plaats in de dagelijkse organisatie geven. Maar alleen een bijzondere ruimte maakt alleen niet het verschil. Om een corporate playground te laten slagen komt er meer kijken.

Waarom Corporate innovator / Creativity Officer?

Het succesvol managen van een playground is meer dan zorgen dat er melk voor cappuccino in het koffiezetapparaat zit. (we onderschatten het belang  van die melk en die koffiezetter overigens niet.) Mensen worden creatief geboren. Maar na verloop van tijd, vanwege socialisatie en formeel onderwijs, beginnen vele van ons die impulsen te verstikken. Ze leren om meer oordeelkundig te zijn, voorzichtiger en analytisch. Van jou wordt verwacht dat ze weer gaan innoveren. En dat kan maar niet vanzelf.  Daar is kennis en bagage voor nodig. Dat hebben we voor je verzamelt in deze training. 

Het overgrote deel van CEO’s creativiteit als de meest noodzakelijke organisatie competentie voor de komende decennia en is het niet voor niets een van de vier C’s van de 21st century skills.

Creativity Officer wordt aangemerkt als een van de belangrijke functies in de organisatie van de toekomst! 

Dit ga je o.a. leren.

  • Creativiteit en innovatie stimuleren?
  • Innovatie groeimodellen.
  • Open innovatie opstarten en groeien.
  • Leiderschap/cultuur en  de innovatiecultuur.
  • Werken aan draagvlak.
  • Structural holes dichten.
  • Veel tools voor in de praktijk.

We gaan het ook nog even hebben over je voortgangsgesprekken met die financieel gedreven manager die de cijfers willen zien. (know that, been there)

Waar

We selecteerde een aantal ‘Corporate playgrounds’ in Nederland. Ieder blok vindt dus op een andere locatie plaats. De start is in LAB.073 te ‘s-Hertogenbosch.

Studiebelasting

Contacturen: 40

Thuisopdrachten: 80

Praktijkopdrachten en thuisstudie: afhankelijk van je leessnelheid. 80 uur

Zowel incompany als bij open inschrijving.

Op maat ontwikkelde Creativiteit Workshops

We kunnen onze workshops op maat ontwikkelen voor specifieke zakelijke doeleinden en formats. Een incompany workshop kan worden uitgevoerd als op zichzelf staand of in een geïntegreerd format als onderdeel van een breder zakelijk programma, evenement of conferentie.

Neem contact met ons op over het aanpassen van een creativiteitsprogramma voor uw organisatie of informatie over open inschrijving.

Waarom kopwerk

We leven in een zesjes-cultuur. Na een voldoende zijn mensen afgeleerd verder te denken. Dat staat groei in de weg. We helpen organisaties en professionals voorbij de 6 te groeien.